5 enostavnih načinov, da dobite največ iz vaših poslovnih dogodkov

  • ORGANIZIRAJTE POSLOVNI ZAJTRK
kava za pisarne

Kava ob zajtrku

Največkrat se organizatorji poslovnih dogodkov odločajo za poslovna kosila. Včasih zato, ker časovno najbolj ustreza, včasih pa le zaradi navade. Tudi poslovne večerje so nujni del poslovnega vsakdana marsikaterega podjetnika in zaposlenega.

Razmislite pa, da namesto kosila ali večerje pripravite pozni zajtrk (t.i. brunch). Zjutraj smo ponavadi še polni zagona, spočiti, poleg tega je odličen način, da privarčujete. Kljub temu, da boste za zajtrk najverjetneje zapravili manj, kot za celotno kosilo, pa se to ne bo poznalo na kvaliteti ponudbe. Dobra kava, slane in sladke pite, jajčka na različne načine, ki se lahko pripravljajo pred gosti, carski praženec (šmorn)… sigurno nekaj, kar predstavlja odlično temo za začetek pogovora.

  • NAMESTO SEDEČEGA OBROKA SE ODLOČITE ZA BANKET

Običajno način sedenja za mizo je lahko zelo omejujoč za poslovne dogodke, saj pri njem pridete v stik z le nekaj strankami ali pa ste prisiljeni krožiti okoli mize in ste na koncu lačni. Če se odločite za banketni stil, pa lahko prosto prehajata od ene stranke k drugi, prav tako stranke lahko poklepetajo med sabo. Ker so na vašem dogodku je verjetno, da bo pogovor nanesel tudi na vaš izdelek ali storitev. Ljudlje najbolj zaupamo direktnim priporočilom, zadovoljne stranke pa tako hitro generirajo nove stranke.

  • PREMISLITE O ORGANIZACIJI V LASTNEM PODJETJU

Prostori, primerni za organizacijo poslovnih dogodkov so še vedno precej redki. In še manj je takih, ki nudijo poleg samega prostora tudi kakšno okrepčilo. Poleg tega lahko zajeten kupček denarja zaravite samo za najem prostora. Zato najprej razmislite, ali lahko organizacijo izpeljete v lastnem podjetju. Za manjše skupine je včasih dovolj že ena primerno opremljena soba. Strankam lahko v tem primeru svoje podjetje tudi razkažete, ter tako pridobite njihovo zaupanje.

Za večje skupine poleg prostorov, ki se oglašujejo in oddajajo za poslovne dogodke, pomislite tudi na razne predavalnice različnih fakultet. Z malo sreče lahko dobite predavalnico po precej ugodnejši ceni.  Za okrepčilo pa najemite catering.

catering

topli bife

Hrana ni nujna na vseh poslovnih dogodkih, lahko pa pomaga pri navezavovanju stikov. Catering je lahko, odvisno od vaših želja, cenovno primerljiv s kosilom v gostilni, poleg tega je catering ponavadi mnogo bolj fleksibilen pri pripravi. Dober catering bo prisluhnil vašim željam in prilagodil svojo ponudbo in vam tudi svetoval pri oblikovanju menuja glede na tip dogodka (seminar, kongres, odmor za kavo na prodajni predstavitvi ali poslovni sestanek…). Kvaliteta hrane je zelo pomembna. Dobra, pa vendar ne pretežka hrana, bo vaše stranke spodbudila k druženju in premišljevanju o novih skupnih projektih.

Poleg tega  nam lahko dobra, inovativna hrana še dalj časa ostane v lepem spominu… poleg tega pa tudi dogodek na katerem smo jo zaužili.

 

  • DAJTE STRANKAM NEKAJ PO ČEMER SE VAS BODO SPOMINJALE
agust_lattina_natura_equa_250g plocevinka

personalizirana kava

Dober način, da se stranke ali poslovni partnerji spomnijo na vas tudi po koncu dogodka je, da jim daste darilo za spomin. Praktično poslovno darilo, različne materiale, domiselne konfete z vašim logom, morda vzorčke svojih proizvodov, če je to smiselno…. Kaj pa vrečka ali škatlica kave z vašim logotipom, da na vas mislijo še vsako jutro?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja